Sayfalar

28 Haziran 2011 Salı

No:2 Madenin Esrarı Bölüm2

Çok uzun zaman oldu biliyorum. Okulu bitirmek mezun olmak düşündüğümden zormuş. Ee ne oldu hedef mi diyorsunuz? Tam vaktinde tüm kitaplar okunmuş ve yeni seriye başlamış olacağım. Merak etmeyin Jules Verne'den sizi mahrum bırakmaya niyetim yok. :)
Gelelim hikayemize. Kahramanımız James Starr'ın davete icap etmesi ile hikayemiz başlamıştı. Evet tahmin edildiği gibi maden ocağı tükenmiş değildir ve Ford ailesi yeni bir damar bulmuşlardır. Akla ilk şöyle bir soru geliyor, onca araştırmaya rağmen mühendislerin aramasına rağmen damar bulunamazken, iki maden işçisi nasıl bulabilir. Tek bir cevabı olabilir azim ve deneyim... 10 yıl boyunca ısrar ve ısrarla bir şeyi ister ve inanırsanız mutlaka sahip olursunuz. Tabi bir de işin inceliklerini özelliklerini biliyorsanız işiniz daha kolay olur. Öncelikle bilmeniz gereken şu ki her kömürün olduğu yerde grizu olmaz, ama grizu varsa mutlaka kömür vardır. Grizu kömürün oluşturduğu patlayıcı bir madde. Maden kazalarından, haberlerden mutlaka duymuşsunuzdur. İşte iki madencimiz bu patlayıcı ve hafif kokusu olan gazı takip ederek burayı bulmuşlardır.
Kahramanlarımız madeni incelemek için küçük bir tünel açarlar. Karşılarına tükettikleri madenden daha büyük bir damar bulunmaktadır. Ama bir sorun vardır, geri dönmek için tünellerine geldiklerinde artık burada bir geçit olmadığını kapatıldığını fark ederler. Bu girişim 10 yıl boyunca başlarına gelen garip olayların devamıdır. Ben bu olayları anlatmayacağım tabi ;)
Tutsak kalınmış bir kaç günden sonra yazarımızın harika kurgusu sayesinde kurtulurlar. Şüpheye yer bırakmayacak ayarlamalara şaşıracaksınız. Size çok gereksiz gelen ayrıntılar kitapta çok güzel bağlanmış. Sorunsuz geçen 3 yıl Harry Ford'u durdurmamış ve bu garip olaylara neyin sebep olduğunu bulma isteği ile araştırmalarına devam etmiştir. Bu araştırmalar sonucunda yeni bir kahraman katılır aramıza. Nell...
Nell nereden gelmiştir, kimin kızıdır bilinmez. Ancak zamanla ortama uyum sağlar ve Harry ile yakınlaşmaya başlar. Ancak bu yakınlaşma yeni felaketleri peşinde getirir. Bir şey bu yakınlaşmayı engellemek istemektedir ama bunu kusursuzca ve ardında hiç iz bırakmadan yapmaktadır. Ülkede yaygın olan peri masallarına artık iyice inanılmaya başlanmıştır. Ama olayları peri masalı ile sınırlandırmak yetersiz kalacaktır. Geleneğimi bozmuyor yine kitabın sonunu söylemiyorum ama Tövbekarla tanıştığınızda çok şaşıracaksınız. Acele edin Beyin arşivinizde bulunmalı bu kitap ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder