Sayfalar

12 Mayıs 2011 Perşembe

Kimmiş Bakalım Favori Yazarım Jules VERNE

Jules Gabriel Verne... Bilimin falcısı, neden mi? Çünkü zamanında icat edilmemiş pek çok şeyi öngörmüş. Benim en sevdiğim "Denizler Altında 20.000 Fersah" kitabında ki deniz altı kapağına yerleştirilmiş elektrik akımıydı. içeri sızmaları önlem için ;)
Akıcı bir dile sahip olması özellikle kısaltmalarının çocuk kitabı olarak yayınlanmasında kolaylık sağlamıştır. Küçüklüğümde pek çok okumuşluğum vardır. Ancak tam metini okumak tam bir ziyafet.
Kitaplarını bilim kurgu, fantastik eserler arasına alabiliriz. Çünkü yazıldığı dönemlerde içeriğine bakıldığında işte macera kitabı demek biraz hafif kaçardı.
Özellikle denizle ilgisi olduğunu kitaplarında mutlaka bir denizin olmasından anlayabiliriz. Denizler seyahatler heyecan koşturmaca bazen sizi bile yorabiliyor.
Kaptırdım yine kendimi :) :)
Jules Verne kim midir; okumaya doyamadığım, beni dünyamdan kopran kitaplar yazan, hayal gücü inanaılmaz olan bir insan. Keşke tanışma olanağım olsaydı... Ama o zaman bu blogu yazamadım dimi ? :)

Pazartesi Kocaeli'de 3.sü düzenlenecek olan kitap fuarından ilk4 haftalık kitaplarımı tamamlayıp yazılarıma devam edeceğim...

İlk kitapta görüşmek üzere... Haydi maceraya...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder